Åland

Åland och Mariehamn för andra pingsten i rad. Den här resan gjordes 2004. Jag har ju berättat om Örjans drömmar tidigare. Men han har mardrömmar också....

När vi besökte Åland pingsten 2003 så gick mycket på tok. Inget hotellrum, pepparbiff som verkligen var värd sitt namn. Så Örjan hade då inte direkt några förhoppningar om en pingst i hänryckningens tid.

Vi körde till Grisslehamn där båten gick kl 15,00. En skördetröska skulle med....och fick motorstopp, precis på väg in i färjan. Och Örjans sa: Ja, nu börjar det.....Men han fick fel. Ca 5 personer grejade o donade med den stora maskinen och kom till sist fram till att de nog skulle sätta på bensinkranen. Och se....den startade.

Vi fick en härlig överfart. Vi kunde sitta ute på däck och lapa sol.

Väl framme på hotellet så fick vi vårt rum. Vi tog en promenad nere vid hamnen och hamnade på den där underbara restauranten. Vi tog en öl och jag en drink som hette en sjömans dröm. Den var god !

Klockan 20,30 hade vi beställt bord på hotellets restaurant. Man ska ge all en andra chans.....

Visst, i dag fick vi skärgårdsmiddag och den var jättegod.

På söndagsmorgonen "vaknade" vi abrupt!  Någon knackade på dörren, Örjan svepte täcket om sig och öppnade. Städerskan ville städa. - Du får vänta sa Örjan och stängde dörren.

Ute idag...var det regn och 7 grader varmt. Så det fick bli en biltur över ön. Där fanns så många gullvivor. Precis överallt. I skogen, vid dikeskanterna och på ängarna.

Vi åkte och så ruinerna vid Bomarsund och till min stora glädje så blommade Adam och Eva  i mängder.

Tillbaka till Mariehamn för att äta middag. Och tänka sig, vi fick välja fritt ur menyn.....och inte en pepparstek så långt ögat nådde.

Till dessert tog vi havtornsmousse med jordgubbssås. (Så nu ska jag ut och plocka havtorn här hemma).

Vår Ålandsvistelse började gå mot sitt slut. Det hade blivit bättre än vi tänkt oss. Det är det där med att ge alla en andra chans (nästan alla i alla fall).

Men nästa pingst.....ja då är vi nog hemma eller åker någon annanstans, för Åland har vi redan utforskat.

När vi kom över på svenska sidan, så hade det plötsligt blivit sommar. Över 20 grader......och nu ska vi nog ta det litet lugnt ett tag. Enligt planerna så blir det Italien 2004 nästa gång. Så följ gärna med.....