Käringön

          

Ja vilken överraskning det skulle bli. Vi tog båten från Uddevalla och Örjan skulle absolut ha med sig en ryggsäck med sandaler, ifall det skulle bli varmt och skönt. (Regnet stod som spön i backen när vi for). Men så klart fick han sin vilja igenom.

Det visade sig vara ett strålande väder på Käringön denna 7 juli-2000, men några sandaler fick jag inte plocka fram ur ryggsäcken???? Vi gick över klipporna ( som skulle bli "vårt" ställe), satte oss ner och helt plötsligt åkte ryggsäcken fram. Ur den tog Örjan två champagneglas och en flaska Champagne och.....en liten liten ask. I asken låg en ring och kan ni tänka er....den var till mig!

Detta måste ha varit romantik på högsta nivå. Och Lyckliga Lotta blev mitt namn just i denna stund.

7 juli-2001. Tänk vad det är kul att planera ett bröllop. Och när det dessutom är ens eget...ja då är det underbart roligt. Allt måste ju bara klaffa. Vi hade dessutom valt att ha vårt bröllop på Käringön. Den 7 juli-2001, precis ett år efter förlovningen. 

Hur skulle öborna ta emot oss? Ett medelålders par som varit gifta förut och dessutom ville ha med sina barn och barn-barn i kyrkan?

       

Vi träffade prästen och gick igenom hur vi ville ha just vårt bröllop. Kantorn träffade vi och det visade sig att hon gärna framförde de visor och psalmer vi ville. Sedan har vi Märta.....den underbara dam som är Kyrkvaktmästare på Käringön, hon erbjöd sig att själv gå ut och plocka de Kaprifolbuketter som jag ville smycka kyrkan med. (Hon kallar oss för "sitt brudpar" varje gång vi träffas).

       

Dagen innan bröllopet samlades nästan alla hemma hos oss. Våra barn fixade "roliga lekar" för mig och Örjan. Att grannarna stod i fönstren kunde vi se och de måste ha undrat.....

På morgonen den 7 Juli åt vi en lätt lunch hemma hos oss. Det var en varm underbar julidag. Vid 10,00-tiden var det dags att ge sig av mot Hälleviksstrand för att ta färjan över till vårt älskade Käringön. Vi fick parkera bilarna och ta taxi ner till båten som heter Ylva.

               

Vi inkvarterade oss,  mammor, barn och deras respektive och barn-barn på hotellet. Nu var det dags för att oss att klä upp oss och bege oss till kyrkan. Jag kommer aldrig att glömma alla gratulationer vi fick när vi gick över ön till kyrkan.

       

Märta hade verkligen gjort det fint för oss. Syrener och kaprifol överallt. Och tårarna började att trilla......redan då. Den fina klockan i kyrkan slog fem slag.....

Efteråt åt vi middag på Petersons krog och sedan tog vi en promenad i den underbart varma natten. Barn-barnen hade skoj med alla grodor som kom fram på stigarna (det är väl det som de minns mest).

       

Tidigt, tidigt på söndagsmorgonen gick Örjan och jag till "vårt ställe", återigen fick jag en fin liten ask......en morgongåva.

Landmärket på Käringön är naturligtvis kyrkan, men också denna dam. Det lär vara Märtas mormor som stått som förebild

(bilden i mitten nedan)

       

Varje år åker vi tillbaka till Käringön. Vi blir hjärtligt välkomna och ner till "vårt " eget ställe går vi alltid......Därifrån ser man Måseskär.

   

Bilder från "vårt ställe" 2001, 2003, 2004, 2005, 2007, 2008 o 2009

 

       

 

Men nu skulle vi ta färjan tillbaka för det var bara hem och packa om. Bröllopsresan skulle starta om bara några timmar........Madeira here we come!