Teneriffa

14:e april-07 åkte vi till Göteborg. Eftersom flyget till Teneriffa skulle gå så tidigt på morgonen dagen efter så beslöt vi oss för att sova över i Göteborg. Underbart att komma ner och få en smakbit av sommaren. Och sommar var det verkligen, ljumma kvällar, strålande solsken och god mat. Vi låg i Puerto Santiago, på västkusten och hotellet var mycket bra och hette Playa la Arena.

         

En lagom liten stad vid Los Gigantes, de 600 meter höga klipporna som går ner i havet. De svarta lavastränderna.

Hela Teneriffa visade sig från sin bästa sida. Verkligen en blommande ö och när vi var där var det väldigt lite turister.

En dag hyrde vi bil och åkte runt vulkanen Teide (här kan du se o läsa om den resan).

Alla dessa underbara blommor.

Är du på Teneriffa så ska du hålla utkik efter solnedgången, sitter du på en restaurant just då så kommer personalen och säger till att du ska titta, och skynda dig, för det går fort.

 

Och efter solen kom månen, och den var verkligen i nedan. Men vårt humör var på topp.

Är du i Puerto Santiago så gå till den Argentinska restauranten Patagonia, underbar mat och dryck och service. Man får alltid en rom och honungslikör på Teneriffa som avslutning.

   

En dag tog vi bussen till Puerto De La Cruz och gick på Loro Park en djurpark, och vi hade inga barn med oss. Klicka på länken så kan du hänga med. Annars kommer här ännu fler blommor.

   

Jag lyckas alltid ta död på Örjans hibiskusar där hemma, så han fick passa på och titta på dessa häckar av alla möjliga färger.

   

Så många foton vi tog och filmer. Det här är bara ett axplock. Hoppas du njuter precis som jag. I Spanien är det billigt att äta ute. En trerätters med bra vin gav vi ca 550 kr/två pers. (år 2007) för.

Efter turistnäringen så är det bananplantagen som ger mest inkomster till befolkningen. Bananerna är ju små och sötare än de vi är vana vid och inom EU räknas dessa som en grönsak och de kan bara säljas inom Spanien. Plantan ger bara frukt en enda gång. Ett bananträd dricker ca 25 liter vatten per dag.

En dag när vi promenerade vid havet så låg en massa krabbor och solade sig på klipporna. Alla möjliga färger hade de.

Kanarieöarna har inget grundvatten, det är passadvindarna som kommer in över land och stiger när de stöter på berg på ca 500 meter och där faller då regn på sluttningarna.