Trieste 2005

Äntligen den 17 juli. Färjar mellan Göteborg-Kiel skulle gå 19.30. Vi hade gott om tid att packa. När vi kört 5 mil upptäckte vi att kameraväskan blivit kvar hemma. Stress! Men vi hann. Och precis när båten gick under Älvsborgsbron tog vi vår drink, precis som planerat. Sov gott och vaknade pigga. Nu var det bara att stå på genom Tyskland.

Strax innan Kufstein i Österrike, började en lastbil att brinna. Utan middag blev vi också den här dagen. Vi blev ca 4 timmar försenade. Och på morgonen när vi vaknade o skulle köra iväg.....så startade inte bilen!!!! Hmmm bensinstopp, men jag sa inget....när vi i regnet fick gå 1 km för att köpa en reservdunk och 5 liter bensin. Jag sa inget.....kortet talar för sig själv.

   

Nu hade vi inte långt till Italien. Vi åkte via Wörgl, Kirshberg, Kitzbuhel och Lienz men där har vi varit förut så vi susade förbi.

Kom till Trieste ganska tidigt o här skulle vi vara i 4 dagar. Vi hade tänkt att bila lite i Friuli men lät bilen stå och strosa runt i staden istället. Den ligger så vackert vid havet och är en riktigt stor stad. Vi gick upp till borgen Castello Di San Giusto, här finns rester av ett romersk tempel och man har en underbar utsikt över staden och havet.

           

Som alltid, är det varmt och skönt i Italien ca 35 grader men i Trieste finns många fina badställen. Vi hade hört att det skulle finnas en arena här så vi letade och till slut hittade vi den, men man hade spärrat av allt så man såg inget. Men det hindrade inte oss.....den används fortfarande för olika evenemang.

       

En av dagarna fick vi se en passagerarbåt, ska vi hoppa på? JA! Av priset att döma skulle den inte så långt bort så vi kände ingen risk för att hamna utanför civilisationen. Det var verkligen en lyckträff. Muggia hette ön vi skulle till, och vilket ställe....

Här äter man fisk, strosar runt och bara känner att det är underbart att leva. Men gillar du inte fisk, ja då får du nog ta matsäck med dig. Vi åt spagetti med kräftor. MUMS!

           

Och badkläder....glöm inte dem. Kanske inget vidare för små barn, men för oss stora är det kanon.

   

Ca 100 SEK kostade båtresan för vårt lilla äventyr, och det var det sannerligen värt. Tillbaka till Trieste för att sova.

Det var någon form av EU-möte i Trieste när vi var här. Flaggor hissades, nationalsången sjöngs och marinkåren paraderade. Undrar just vad det var? Vilka som varit med på mötet? På kvällen var det uppträdande på torget. riktigt kul faktiskt.

Hmmm, shopping och Italien det hör ju liksom ihop. Visserligen hade jag 3 par sandaler och 8 klänningar med mig. Men det har väl aldrig stoppat mig förut, så nu blev det en klänning till och ett par sandaler. I Gucci, Max Mara och Armanis affärer är det fönstershopping som gäller.

Sista kvällen åt vi på Restaurang Monte Carlo. När man kommer dit finns 3 små runda bord. Men efter ett tag när man pratat lite med ägarna visas man in i en underbar sal som både känns som inne och ute. Italiensk buffé till förrätt vilket betyder bläckfisk i massor.

Avslutade med grappa (inget jag gillar) men man kan ju inte tacka nej när man blir bjuden o det blir man nästan alltid i Italien.