Arles

I slutet av juli 2015 kom vi med bilen till Arles, vi hade bara läst lite om staden så vi visste inte vad som väntade oss. Två nätter hade vi bokat på det lilla hotellet La Muette. Det var inte lätt att ta sig fram till hotellet, vi fick parkera en bit bort så fick vi försöka leta oss in i gränderna (GPS funkar inte). Till slut såg vi den lilla skylten: Hotel. Och runt hörnet var ingången. Ägaren ringde en kopis som höll utkik eftyer oss när vi kom med bilen, så han kunde "sänka ner" pålen i väfgen så vi kom fram. Allt ordnar sig.

 

Hotellparet hade en westie, så där blev vi fast ett tag o längtade efter Wiggo. Sedan tog vi spiraltrappan upp o upp o upp. Så kom vi in i det söta hotellrummet. Det var som att vara med i filmen Hallå hallå, hemliga armen.

Rhõne rinner här och det är en hel del fraktbåtar.

Vi hade hamnat i en riktigt fin stad i Provence. Det fanns en aktiv tjurfäktsarena. Örjan vill inte se det......

En arena finns också, och just när vi var där var det de olympiska spelen.....

Vädert var det inget större fel på, lite över 30 grader skulle jag tro. Det finns inga termometrar, för vem vill veta hur många grader varmt det är, då är det bättre att inget veta.....

Alla människorna i Frankrike verkar bära på pain riche som accessoarer. Jag hittade en nalledoktor också, sånt gillar vi. Och så klart åt vi crepes, jag tog med ost o skinka. Pizzacrepes skulle man kunna säga.

Kontverk i form av mjölkförpackningar. Och paraplyesplanad.

 

Arles var en härlig plats på jorden...