Bari

Från Rimini åkte vi ca 55 mil till Bari den 8 september 2007. Vi lämnade bilen och bilnycklarna till en liten man och skulle den låta stå där i två nätter. Jag var lite skeptisk....men i Italien ordnar det sig alltid.

Varmt och skönt och väldigt vackert. Allra helst gamla stan, men det är lätt att gå vilse.

Man kan gå på en ringmur ganska långt. Och det finns även en borg. 27 grader varmt

Inte så många restauranter men vi blev ordentligt mätta på Al Vecchio fizzarotti. Tallrik på tallrik med musslor, fisk. Och de fixade en fruktsallad till efterrätt till mig. Och en himla massa kakor. Stackars Örjan! Och det är nästan alltid underhållning ute på gatorna i Italien på kvällarna. Här var det indianer.

Till frukost tog jag en kiwi o en persika, den lille mannen plockade ihop en himla massa kakor. Italienarna äter ju inget bröd på morgonen. Ut på stan igen för att se fiskarna ta hem fångsten. Detta var en söndag och många var lediga och träffades nere vid havet. Den äldre mannen fick mest.

Det finns en jättefin strandpromenad som är värd att gå.

Man kan bada här i Bari men det är en bra bit från staden. Och att ha en liten bil underlättar. Det har inte vi.

Nästa dag var det dags att hämta ut bilen. 340 kr för två nätter tyckte vi var billigt. Att det var skördetid för druvor...det syntes överallt. Nu åker vi till Scanzano Jonicho och hoppas passen kommit.