Bohuslän

   

    

Ja, så hamnade jag i Bohuslän. En person som jag, är uppväxt i Roslagen med sitt bräckta vatten, inga maneter o krabbor.

Stränder som har gräsmatta och buskar o träd lite överallt. Till Bohusläns nakna klippor, blåst och maneter o krabbor. Men, jag trivs bra. Käringön är ju ett speciellt ställe för mig, men om den ön kan du läsa om på den egna länken, liksom Munkedal och Smögen.

   

Mycket tack vare Örjan, min man. Men jag måste erkänna, det är ganska vackert i Bohuslän.

Vi har nära till hav o fjäll och skulle andan falla på så kan jag bada i Kärnsjön som är en sötvattensjö. Dit kan man också åka för att grilla eller bara vandra en stund. Och Larry gillar att springa runt o nosa.

   

Bovallstrand en februaridag 2012.

På sommarkvällarna brukar vi ta bilen och åka iväg till något kustsamhälle. Gå på bryggorna och njuta av folkvimlet.

       

Uddevalla

Fjällbacka

Saltö

Veddö

Sedan har vi de där skaldjuren som vi får så färska. Landas direkt vid kajen. Räkor, kräftor, krabbor och hummer. och vad smakar bättre en skön sommarkväll än detta o ett glas gott vitt vin? Sedan har vi ju musslorna o ostron och många andra härliga läckerheter såsom äggost. Äggost ska ätas med kanel men jag vill ha jordgubbssylt (jag är ju ingen äkta Bohuslänning). En egen drink har vi också i Bohuslän. Mumsig va? Med björnbär!

   

       

Och havet....

       

Har man barn, eller själv har barnasinnet kvar så ska man besöka Nordens ark, en djurpark med utrotningshotade djur. Själv var jag där en sen höstkväll och fick gå med ficklampa. Att se när de matade vargarna var en häftig upplevelse.

Havets Hus i Lysekil är också kul att se. Alla djur som lever i vårt hav. Här finns också skelettet av Valder, näbbvalen som jag hade det stora nöjet att få se när han levde.

Malö förknippas ju med  Evert Taube, vem har inte hört Maj på Malö? Handelsman Flink ska man besöka och äta gott.

      

Kosteröarna når man bäst via Strömstad. Hoppa på båten och ta dig ut till t ex Nord Koster. Där finna inga bilar, lugnt och skönt. Båtturen är en underbar upplevelse bara den. Passa också på att besöka Strömstad. Akta dig för måsarna om du väljer att köpa något i gatuköket!

       

Tanumshede, där alla fina hällristningar finns. Välbevarade!

Grebbestad, med Karnevalen i juli är ett stort jippo. Passa på och se Greby gravfält.

       

Sedan kan man ta sig till Fiskebäckskil. Äta gott på Brygghuset. En jättemysig restaurang.

       

Grundsund, där delar av Saltön spelades in.