Dalslands Kanal

1 Juli-06 åkte vi och några grannar med buss till Håverud, för att åka med Storholmen i Dalslands kanal. Vädret, ja det kunde inte ha varit bättre. Strålande solsken och varmt.

Vi startade kl. 09.00 hemma. Och hade lite över en timma på oss innan vi kom fram till Håverud. Och där låg båten och väntade på oss.

   

Storholmen har trafikerat Dalslands kanal i 68 år (år 2006) Den tar 100 gäster, så det är bäst att boka innan.

Det är en vacker omgivning. Och just den här dagen visade Dalsland upp sitt bästa "jag".

       

Om jag inte minns fel så slussades vi 16 gånger under vår färd till Bengtsfors. Och vill man hjälpa till med att kasta loss, så går det alldeles utmärkt.

Naturen, vattnet och så hittade jag den här lilla "stugan". Lagom som sommarvistelse? Naturtomt, men....myggen finns i Dalsland och inte hemma i Bohuslän, så jag bad kaptenen köra vidare.

   

Ibland kan det vara svårt att se vad som är upp och vad som är ner på korten jag tagit. Men vackert? Joooo! Vi åkte också i akvedukten, en häftig känsla.

   

Resan till Bengtsfors tog 5 timmar och jag solade på däck och naturligtvis serverades god mat och dryck. Mycket trevlig personal.

Sedan var det rälsbussen tillbaka till Håverud. Den tog ca 50 minuter. Örjan var "reseledare" och räknade in oss. Vi ville ju inte ha något "svinn". Tillbaka så i Håverud, där vi passade på att köpa rökt sik, glass m m. Sedan bussfärd tillbaka till Munkedal.