Dominikanska Republiken

Vi var här 14 dagar i jan/feb 2018. Sicket ställe. Ön är delad mellan Haiti och Dominikanska, Samba överallt. Bra musik, maten är underbar skaldjur av alla dess slag, och dessutom varje dag! Paradis alltså. Vi låg i Punta Cana (egen länk). Den här utflykten visste man inte så mycket om i förväg. Men man blev aldrig besviken.

Vi började vårt äventyr på Montana Rotonda. En lastbil tog oss upp. Underbar utsikt i 360 grader.

Här uppe får man oanade förmågor. man kan flyga kvast! Att gunga var riktigt otäckt, man trodde man skulle tappa taget o åka ut över kanten.

Ett bra ställe, det är när det finns toalett, lite mat, lite gott att drick o varm choklad. Det fanns det här.

 

En av dagarna tog vi en utflykt till Cayo Levantado (Baccardi Island). En ö där Cubanerna spelade in en reklamfilm om Baccardi, de hade inte någon egen vacker ö att spela in på)

Vart ska man titta??? Vackert överallt o det är så där vackert vackert.

Lång bort ser man de mörka molnen torna upp sig. Och inom några sekunder så öser regnet ner. För att sedan bara sluta på några minuter o solen skiner igen. Färgerna är magiska. Ett lyxhotell ligger på ön.

Mmmmmmm

Det känns som orörd natur.....och vilka stora snäckor......men de får man inte plocka o det är väldigt höga böter på om man försöker ta med sig hem.

Den där röd/blåa båten ser ni att jag bara älskar.

Så klart det fanns en bar på ön, vi fick 3 drinkbiljetter var......o la la. och vi åt lunch på ön.

Vi åkte speedbåt, o då menar jag verkligen speedbåt. dagen efter hade jag träningsvärk. Killarna som körde gillade att vi skrek. Två av damerna började gråta för de var rädda. Jag kan förstå, även om jag tycket det var jätteskoj.

 

Vi gav oss ut på havet, och åkte där man spelade in The Pirates of Carrabien spekades in.  Lököarna bl a. med fregattfåglarna.

Här hade jag kunnat stanna länge. Så fort båten saktade ner o vi bara körde sakta så kännde jag sjösjukan komma......men jag hade piller......en kvinna har en full handväska, i alla lägen.

 

Man var ganska så salt efteråt, o peelade blev vi.

Ett stor ögonblick för mig när jag fock se pelikaner o pelikanungar.

 

 

Vi for in i magroveträsken

 

Vidare på floden o till en grotta

Grottmålningar. Efter det så fick vi vitaminer igen (rom så klart)

Så kom vi då fram till floden slut, där en buss vänatde på oss.

Många somnade men inte jag o Örjan, vi har ögonen öppna hela tiden, för man vet aldrig vad man kan få se.......

Alla hus har galler överallt. Skolorna är polisövervakade. Brottsligheten är stor, men vi tustister vi ska sova på natten för det sa Obama (Vic vår guide till Santo Domingo) Det första en människa sparar till på Dominikanska är en motorcykel. Det finns verkstäder precis överallt t o m i rondellerna.

Jag skulle vilja tillbaka nuuuuu, samtidgt vet jag att jag kan bli besviken på om det inte blir precis som jag tänkt mig. Så nästa gång blir det nog en annan plats på ön, eller kanske en annan ö i Karibien.