Frankrike

Om Strasbourg o Chamonix kan du läsa om på egna länkar.

Vi var på hemfärd från Italien i augusti-05 och beslöt oss för att tillbringa några dagar i Frankrike. Vi kom körandes genom Mont Blanc-tunneln och en fantastisk känsla av att se Mont Blanc infann sig.

   

Vi åkte vidare mot Lac de Vouglans. En sjö med alldeles grönt vatten. Fin natur.

               

Sedan blev naturen mer lik den vi har här i Sverige. Men man hittar alltid roliga ställen, om man tar sig lite tid. Vi ska ta oss i kragen och bila lite mer i Frankrike framöver. För smultronställen.....ja det finns det överallt, bara man letar lite.

       

Vi skulle nu till Rhendalen. Lite lustigt, så nära Tyskland, bara att ta en färja över eller ta bron. Här står vi på den Tyska sidan av Rhen.

   

Här står vi på den Franska sidan av Rhen. och på något underligt sätt åkte vi mellan Rhen o Rhen. Örjan hittade en bilväg som var alldeles sprikrak och den måste gå mellan floden Rhen och en fördämning till floden. Men det kändes väldigt konstigt.

Över till den Tyska sidan (igen) för att övernatta i Celle. Gullig stad. Fina korsvirkeshus. Och ett populärt (bland barnen) vattenspel på torget. Rådhuskällaren kan jag varmt rekommendera för middag. Och då menar jag verkligen ner i källaren.

       

Vi körde från Celle vid 8.30 och hade regn i flera timmar. Hem kom vi vid 18.30. Trötta, glada och hade redan börjat planera.....för nästa resa.