Gällö/Östersund

Direkt från Kolmården åkte vi till Östersund i februari-2004. Vi skulle på dop.

Mitt andra barnbarn skulle få sitt namn Rasmus. Vi bor ju så långt ifrån varandra så det är inte så ofta vi kan träffas.

Vi var framme i ett isande kallt Östersund sent på kvällen och checkade in på hotellet. Det visade sig vara levande musik, så vi bytte om och gick ner i baren.

Jag gillar färgglada fruktiga drinkar. men i Östersund.....ska man nog bara ta öl för efter mycket om och men fick jag en kolsvart drink. Tjejen bakom mig tyckte den såg jättegod ut och ville veta vad den hette. Men jag tror inte den hade något namn. Tranbärsjuice och vodka. Den smakade lite lite sött i alla fall. Örjan beställde sin whiskey, med två isbitar. Det är viktigt med två isbitar.

Sov gott gjorde vi. På morgonen skulle vi mötas vid Revsunds kyrka. Och där var de. Niklas, Kajsa, Stina och Rasmus.

Det var ett fint dop. En jättestor kyrka och Stina 9 år fick vara prästens hjälpreda. Hon var jätteduktig.

                           

Stina hade till och med skrivit en dikt till sin lillebror, som hon läste upp i kyrkan.

Sedan bar det av till Gällö och Södra Ösjö. Örjan och jag tog med oss Stina ut och åkte spark och skidor. Sedan gick vi över sjön till "Korvön". Det var ett underbart vinterväder.

Stina skulle absolut åka pulka med mig, ner för backen ner mot sjön. och jag säger bara det, tur jag inte skulle till doktorn när jag kom hem. För bakpå ryggen/svanken hade jag ett blåmärke som hette duga. Men det var det värt. Vi hade kul!

Men till slut tog dagen slut och vi var tvungna att åka tillbaka till Östersund. Vi gick ut och åt middag på en grekisk restaurang i Östersund och kan du tänka dig, de spelade Italiensk musik. Ljuv musik i våra öron. Sedan väntade en över 75 mil lång resa tillbaka till Munkedal.