Gardasjön

Vi var runt Gardasjön i Italien både år 2003 och år 2004. Det är inte så konstigt att man vill tillbaka. Det är otroligt vackert.

Första gången vi var där så åkte vi från Riva de la Garda och runt. Hissnande biltur vill jag lova. Branta backar, smala vägar och tunnlar. Vi kom till Limone och där fick det bli ett stopp. Underbar utsikt.

Hela sträckan som är ca 14 mil runt är som en underbar sommartavla. Vi har haft tur med vädret de båda gångerna vi varit här. Men man får inte ha bråttom och passa upp för cyklisterna. De är många och gör omkörningar!!!!

   

Alla blommor som slingrar sig, boganvilla (hur det nu stavas) lyser lila överallt. Det ligger ett litet soldis över sjön men vackert är det så det förslår.

       

Desenzano, där ska man stanna till och gå upp till borgen. Brant, varmt men ack vilken utsikt. Hamnar du här så kan du ta dig en båttur också. Eller bada. Staden är liten men naggande god.

Här runt Gardasjön kan man med gott samvete sitta ner vid vattnet, mata änderna, utan att någon funderar vad man gör.

Och det spelar ingen roll hur du åker. Ni hamnar förr eller senare i Bardolino och då måste du stanna. Leta upp Zeni vingård. Köpa på er ett lager för att under vinterhalvåret minnas tillbaka på sommaren runt Gardasjön!

TREVLIG RESA