Gdynia

                          

Ja här hamnade vi av en slump. Örjan hade fått en resa som gällde för två i april-03. Det var ju bara att se till att bli ledig då, det gällde bara 3 dagar. Vi tog bilen till Karlskrona, ställde bilen där och tog färjan över till Polen. Vi åt och drack gott på den här färjan också så det gick ingen nöd på oss alls. (Sjösjuketablett hade jag så klart tagit) det är ju dumt att chansa!

Gdynia var ingen direkt fin stad. Men vilken underbar sandstrand det fanns här. Vi hade solsken men att bada var det inte tal om. Men jag kan föreställa mig att det är skönt på sommaren. (Nästa gång vi besöker Polen ska vi åka till Sopot och Gdansk då tar vi bilen så vi kan se oss omkring).

Det fanns mycket billigt att handla där. Jag tror vi kom hem med 6 par skor. (Det var inte jag som köpt flest). Cigaretterna ska vi inte tala om. Jag tror jag gav 90 SEK för en limpa.

Det fanns en väldigt stor marknad i Gdynia och där såldes allt och då menar jag också allt. Vi travade runt och såg oss omkring. Nere vid havet var en jättelång strandpromenad och det var skönt att strosa där i solskenet.

Frampå kvällskvisten var det dags att ta bussen till hamnen för att gå ombord på båten hem till Sverige. Men först måste man passera tullen. Visserligen hade vi inte något förbjudet med oss men jag gillade inte den där hunden som skulle nosa på mig från topp till tå. Hunden blev väldigt intresserad av en av mina påsar med skor i. Men hunden gjorde väl inte de riktiga tecknen till polisen så jag fick passera. Mot Örjan var de mer trevliga, tullpersonalen upptäckte att han hade födelsedag och önskade honom en trevlig resa.

Båtresan gick bra och vi kom i land vid 08,00 tiden på morgonen. Det är ganska skönt att kliva på en båt, sova och sedan vara framme.

Vart ska vi ta vägen nu då? Vad sägs om.....Venedig?