Hartz

Det här var i augusti-2002. egentligen var det inte meningen att vi skulle åka någon mer stans den här sommaren. Men det kom ett erbjudande som v inte kunde tacka nej till.

Vi tog färjan över till Tyskland. Sjösjuketabletter så klart. Men vi åt och drack gott och vaknade utvilade dagen efter. De tyska motorvägarna är sååååå tråkiga, men vad ska man göra? Bilen ville vi ha med oss så att vi skulle kunna handla med oss lite vin.

Att bo på ett slott.....är något alldeles speciellt, även om det bara är för en vecka. Vi visste inte så mycket om området vi skulle till men hade letat lite fakta om ställen vi kunde besöka.

En dag tog vi bilen till Leipzig en stad som verkade tråkig med sina kommunistbyggda hus. Men vi gick runt och titta lite i alla fall. Själva innerstaden var ganska fin.

På hemvägen besökte vi Lützen och visst andades det historia av stora mått.

Men det konstigaste den här dagen var i alla fall  rovfåglarna. Det fanns 100-tals. De satt på fälten precis som våra fiskmåsar här hemma i Bohuslän. I början stannade vi bilen och klev ut för att titta. Men resan tillbaka till Meisdorfslott skulle ta alldeles för lång tid så vi körde sakta och tittade på samma gång.

 

.

En dag for vi till en by som hette Quedlingburg. Vilken fin gammal stad. Där gick vi länge och åkte till och med tillbaka en dag lite senare. Gamla hus, balkonglådor som sig bör överallt.

Det skulle blir mer rovfåglar visade det sig. Vi besökte Falkenburg, en gammal borg långt långt upp i bergen. Vi kom ganska lagom för att se en uppvisning av olika rovfåglar. Och jag ska aldrig glömma när mannen lär sin stora örn flyga rakt mot mig för att sedan, i sista sekund vika av uppåt för att inte rispa mig med sina klor. (Örjan blev lite sur på mig för att jag hukade mig, han hade precis zoomat in hur örnen kom flygande mot oss). Av kortet blev......ingenting!

På kvällarna satt vi ute och åt trerättersmiddagar. Tur med vädret hade vi även på den här resan.

Vi var i Tyskland juste den perioden det var översvämningar i en stor del av Europa. Jag kollade på TV:n varje kväll och på så sätt lärde jag mig en hel del tyska När vi sedan skulle åka hemåt så såg vi människor bygga vallar intill  floderna för att slippa översvämningarna. I de norra delarna av Tyskland lyckades man bra med det men många andra byar och städer hade det mycket svårt.

Nu skulle vi vara hemma ett tag. Men om du vill så kan du hänga med till nästa ställe redan nu, det får bli Gdynia i Polen.