Huvudstaden Stockholm

Andra gången i år som vi besöker den Kungliga huvudstaden. Att det blev mellan 12-14 augusti-05 var ingen tillfällighet. Rahpsody in Rock med Robert Wells skulle hålla en stödgala för AIK. Örjan är ju en hängiven AIK-anhängare så saken var klar.

   

På bilderna ovan har han laddat upp för att kanske få se sina idoler. I AIK-shoppen blev det tröjor till barnbarnen. Gul/svarta så klart. Men första skulle vi utforska Stockholm igen. Gamla stan, måste man ju bara till, samma visa varje gång.

Hötorget och Sergelstorg, så här i semestertider så är Stockholm en fin stad (även om vi hade en lyckad helg även i vintras).

   

Vi tog en båttur, vädret var underbart, så det svalkade lite. Vi hade aldrig varit inne i Storkyrkan, så vi besökte den och visst är den vacker. (Och toa fanns det också). ST:Göran och draken var imponerande.

   

Att se Stockholm från "sjöhållet" är underbart vackert.

   

Vi hade valt att åka tåg upp och vårt hotell låg precis vid stationen, så vi hade gångavstånd till nästan allt vi skulle göra.

   

Plötsligt blev vi omåkta av ett Vikingaskepp!!!

Första kvällen hittade vi en underbar Italiensk restaurang som hette La Corona. Smaskigt värre!! Och Limoncello, ja de hade de också.

Vi träffade en massa spännande/trevliga människor. Tänk att det går så lätt att prata med främmande människor när man är på semester!!!!????

Nästa dag var det shopping som gällde. och bra shopping, ja det finns i Stockholm också vill jag lova.

Men sedan var det dags att ge sig med tunnelbanan till Solna. Vi åt på Dick Turbin och kl 17,30 var det insläpp på Råsunda. (När jag var liten så hängde jag ofta med min morbror hit, han var fotbollsdomare)

   

    Kl 20.00 körde de igång. Nanne Grönvall, Shirley Clamp, Peter Jöback m fl. En bra föreställning. Men för Örjan kom höjdpunkten när han fick prata med Leif "Honken" Holmqvist och Kurre Hamrin. Örjan gick på moln och självfallet fick han deras autograf. Och som socker på moset, så satt de i bänkraden bakom oss.

Kl tre kom vi säng. Tåget hem kl 10.00 och i Vara.....gick tåget sönder. Vara är säkert en bra stad, men  att vänta där på att bussar skulle köra oss, var inget vidare. Men det fanns i alla fall en kiosk. Så jag kunde få en flaska vatten och ett paket cigaretter. (Och då var i alla fall jag nöjd). Vi hade haft en mycket trevlig helg i Stockholm.