Italien 2003

Ciao!

Ja lite Italienska har vi lärt oss. Man blir alltid vänligt bemött i Italien om man försöker i alla fall. 

Vi tog båten mellan Göteborg och Kiel (sjösjukepiller igen) i slutet av juli 2003, trevligt ombord med god mat och gott vin (som vi inte fick bestämma själva) Vi hade förmånen att bli serverade av en tjej som verkligen visste vad hon pratade om.

Båten kom till Kiel 09,00 och sedan var det den tråkiga motorvägen genom Tyskland igen. Vi skulle övernatta i Ulm. Ulm visade sig vara en riktigt vacker stad som vi kanske får ta och besöka igen någon gång. Men vilken värme.......35 grader långt fram på kvällen. Sov gott i alla fall. 

Vi körde mot Mainau (som du kan läsa om när du klickar dig vidare på min sida). Fortsatte via Schweiz till österrike, där vi sov över i Imst. Upp igen tidigt för att köra i det vackra landskapet, vi besökte St-Anton och det var en söt liten by och inte så mycket folk som det säkert är på vintern. via Europabrücke och Brennerpasset till Italien.

Cortina Sulla Strada Del Vino hette byn vi skulle bo i. Och man kunde inte ta miste på att byn låg vid vinvägen. Så mycket druvor.....Vi kom fram till hotellet för att checka in och upptäckte att man inte talade engelska här. Det var i första hand tyska och sedan italienska så nu blev vi tvungna.

Ja det gick ganska bra. Värmen var här också.....det var ju värmebölja över Centraleuropa. En dag hade vi 48 grader. Som tur var så hade vi bilen med oss så vi gjorde långa utflykter varje dag. Hotellet hade pool och om man tog ett dopp riktigt sent så kunde man ana lite svalka.

Vi körde runt Gardasjön, stannade i Bardolino för att köpa gott vin. Vi beslöt oss för att åka upp på höjderna så Madonna Di Campiglio fick ett besök. Där var det "bara" ca 25 grader. Vi gjorde en vandring upp mot en borg. Varmt och brant var det att ta sig upp. När vi väl var framme och sakta började titta oss runt i borgen så fanns helt plötsligt en.........restaurant????? Oj, vad glada vi blev. Vatten och en bricka med skinka, ost, bröd, grönsaker och nötter. Det hade vi inte väntas oss. Inga skyltar hade vi sett ja, det var en trevlig överraskning.

 

Verona......Romeo och Julias stad besökte vi en dag. Vi tog bussen. På Arenan spelades det AIDA och den hade vi biljetter till. Kl . 19,00 bänkade vi oss på de heta stenbänkarna för att se detta berömda verk. Och det var en upplevelse. att se människorna med små tända ljus i händerna i den varma mörka sommarnatten. Kl 03,00 var vi hemma på hotellet igen, då var det bara 25 grader ute.

En dag var vi ute på "vinrunda" vi hamnade i Negrar straxt utanför Verona. Träffade på en kille på den här lilla vingården och han kunde engelska. Vi köpte en del vin (som vi har smakat på under vintern, och drömt oss tillbaka.....)Jättegott vin.

Varje kväll (nästan) åt vi middag på vårt hotell. Det var hare och polenta men aldrig att jag behövde gå hungrig från matbordet. Två kvällar satt vi ute vid långbord och åt (t o m de bofasta tyckte det var i varmaste laget). Vi fick nyplockade druvor och persikor till dessert. Plockade direkt utanför hotellet.

Vi hade varit i Italien i en vecka så det var nu dags att bege sig hemåt. Vi tog biltåget till Bad Gastein, en upplevelse men det var bekvämt. Fortsatte via Cortina d `Amprezzo till den Österrikiska gränsen. Vi stannade i Lienz två dagar.

En liten fin stad även det. alldeles vid Dolomiterna. En dag tog vi vandrarkängorna på och gav oss upp bland bergen. Härlig luft, vackra blommor. Men något murmeldjur fick vi aldrig se.

Jag hittade en soffa mitt ute i urskogen......

Här hittade vi också ett kapell som hade byggts som minne av de som omkommit när de bergsklättrat, lite otäckt att se.

Nu skulle Salzburg få sig ett besök. Jag hade tjatat länge on vart Sound of Music spelades in, och det var just här. Här fick vi regn men det trotsade vi. Det var helg i Österrike så några affärer var inte öppna. Men visst fanns det mycket att se även här i regnet. 

Från Salzburg åkte vi vidare till Bayreuth, där skulle vi bara övernatta men vilken himla fin stad det var då....Vi gick ut på kvällen och det var någon sorts fest så det var öppet överallt och musik.

Ja nu var det dags för sängen för att sedan åka till Kiel, ta ett sjösjukepiller och hem och planera nästa resa. Vart? Följ med oss till Kolmården!