Italien 2017

Tänk vad man får se bara man tittar o har tid. Vi kom från Frankrike o in i Italien. DEt första vi gjorde var att beställa ett glas vin o beställa in en pasta. Vi låg på hotell Cristallo.

Världens godaste i Sestriere. Köket var egentligen inte öppet men....i Italien så fixar de det i alla fall. Ganska öde, semestern började inte förrän till helgen för dem själva.

For iväg från 9 grader till 41. Sienna, vi återkommer då o då för det är en fantastisk stad.

Varmaste sommaren sedan 1987. Vi låg på hotell Chusiarelli, alldeles i stan o som ett litet palats. Undrar just hur många meloner det åt på en dag i Italien?

Vi stannade till (som vi brukar) vid Castaloste o handlade vin o olja, här har de en olja som bara är såååå god, lite citonsmak. Om du trod du har kört fel, så har du inte gjort det. Den pyttelilla vingården har växt till Agritorismo

 

Örjan hittade en liten Fiat, undrar just hur han skulle få hem vinet.

 

Iväg mot Fano (egen länk) Sedan vidare mot Negrar för att köpa vin. När vi packat bilen full o körde vi iväg o hörde en duns. En låda med vin hade ramla ur bagaget som inte blivit stängt. Bilarna fick väja för lådan o jag sprang iväg för att ta bort den o den var hel!!!!!! Vi skulle försöka vingården Valpantena o det gjorde vi också via en jättesmal väg över ett berg,

Sista natten i Italien för denna gången blev i Rovereto på hotell Mercure Nevocubo som hade en riktigt bra restaurang. På väg mot Österrike var vi tvugna att få lite Italiens mat för sista gången det här året och hamnade på en jättestor med hotell o egen djurpark. Storkarnas by, tur vi alltid har lagt till extra tid ifall man hittar något intressant, o det gör man ju alltid. (Jag är ju mest intresserad av flamingos o de hade de också.)

Baby flamingos

En sköldpadda på promenad.

 

Vi tog en riktigt fin väg från Italien in i Österrike.

10 grader o in i molen. Passo Rombo på Italienska sida och Timmelsjoch på Österrikiska sidan 2 509 m.

 

Ut ur molen o ner i mer lagom värme.

Från Österrike till Tyskland o Coburg. 19 grader o inga människor ute.......nästa dag iväg till Kiel o båten hem till Sverige.