Italien 2018

Dags igen, mot härliga Italien. vi tog Stenabåten från Göteborg till Kiel. Underbart väder så vi satt ute med varitt glas Cava o lyssnade till uppträdandet ute på däck.

Sedan var det runda sängen några timmar innan vi landade i Kiel

Många mil i Tyskland. Vi stannar i heilbronn där vi övernattar på hotell Mercurie. Vi sätter oss på  restaurand Mangold o tar en drink innan middagen vid floden.

Det är så skönt att komma fram i hygglig tid så man har tid att gå runt i staden o titta.

Dagen efter åkte vi vidare mot Schweiz.

Snön ligger långt ner så man kan ha snöbollskrig. Vi åkte till Brig (egen länk)

Från Brig åkte vi småvägar till Italien och Genua (egen länk)

Marmor i Carrara.

Vi stannade i Toscana för att köpa vin på Castello Vícchiomaggio

Vi for via Umbrien till Rimini (egen länk). Det finns så många bra matställen i Italien, det gäller bara att se dem. Ligger innanför barer o där är massor med folk som äter.

Vi for till Negrar för att köpa vin. Hittade en ny vingård Ugolini. Först en rundtur, sedan äta o dricka lite för att ill sist få handla. Så söt ägaren var, jag fick en flaska grappa o en flaska limoncello (citronlikör)

 

Det är så vackert på dessa vingårdar. Smakfullt. Om vi kom nästa år också så skulle han fixa en flaska Limoncello från en vän på Sicilien som gjorde  den bästa i landet. Hmm vem kan motstå det?

Det är så skönt att ha bilen med oss så man kan stanna var man vill o ta lite omvägar ibland. Men vi har alltid bokat hotellen hemifrån.

Fler länkar finns. Men på hemvägen stannade vi o övernattade i Friedrichsbrunn i Tyskland. Örjan var dålig på eftermiddgarna, hade nog ätit dåligt lagrad tonfisk o eftersom han äter allegimedicin på morgonen så var han bättre då, men riktigt dålig på eftermiddagarna. Sista stoppet innan båten i Kile, var att shoppa i Kiel. Mycket!!! Bilen ska vara full, o det blev den i år också.