Italien-05

Från Trieste åkte vi till Verona. (Trieste har en egen länk) Verona har en speciell plats i våra hjärtan. En kille på en restaurang kommer ihåg oss år från år. Han heter Shadi, och är du i Verona gå då till restaurangen (Le Cantine La Arena) som ligger alldeles bredvid arenan. Maten är alldeles utmärkt. Fråga efter Shadi och hälsa från mig o Örjan så ska ni se att ni blir ordentligt ompysslade.

Grappa och Limoncello bara måste man ta emot här. Verona kommer vi alltid tillbaka till. Det känns lite speciellt när man tror sig se den svenska flaggan tillsammans med Italiens och EU flaggan. Men Verona har nästan lika flagga som Sverige.

Juliettas balkong igen, men nu var nästan alla post it lapparna borta. Det såg nog för skräpigt ut. Den underbart sköna sommarkvällen lystes plötsligt upp av blå blixtar. Åskan gick men vi hann precis till hotellet innan regnet kom. Men det var en vacker syn....

Vi tog autostradan till Milano och vidare till Como. Jag hade läst om att man hade sidenlarver där. Men tyvärr hittade jag ingen scarf att ge bort till våra mammor. Vidare till Lago Maggiore. (egen länk). Nästa anhalt var Alessandria. Där strosade vi runt några timmar och tittade på huset med den fina klockan.

   

Mellan Alessandria och Asti satt det flickor bakom nästan varje buske. Hmmmm

Nu har vi kommit till Piemonte och här odlas massor med majs och ris. Majsen går nog åt till all polenta och riset går till risotton. Risotton är verkligen god så den måste du bara prova. Olika sorter i olika städer. Kiwi, Pumpor, meloner, persikor och nektariner växer överallt.

       

Nu hade vi nått Cuneo och här skulle vi vara i 6 dagar. Men torget i Cuneo såg förskräckligt ut, men det hade varit marknad och efter bara ett par timmar var det rent o snyggt igen.

       

Här i Piemonte skulle vi utforska naturen. och det var höga alper och mjuka fina dalar. Vi for upp till Chiappere.   

       

Vilken flora och vilken härlig luft. Vi åkte ofta upp i bergen för att sola och svalka oss. Här uppe var det "bara" ca 25 grader. Och med blommorna följde alla fjärilar. En del stora som gråsparvar.

               

Tur att vi valt att stanna så länge.

           

Vi besökte många underbara alper. Po-slätten var också mycket vackert.

   

Och Monte Rosa    

           

Nu var det dags för lite storstadspuls. San Remo nästa (finns på en egen länk).

Vi bodde på ett hotell i Madonna Déll Olmo, ca 2 km utanför Cuneo. En kväll blev vi sittandes med en Italienare och en svensk som var här för att jobba. Killen som var Italienare berättade en hel del om Italien o framför allt om Italienarna. Han bodde själv i Milano, men att köra bil där, det gillade han inte.

           

Vinvägen, hittade vi. Och nu är vår klädkammare mer än full.

Vår Italienresa börjar närma sig sitt slut. Vi åkte via Turin. Och i Courmayeur var det dags att äta. Så körde vi då slutligen in i Mont Blanc-tunneln för att "titta" ut i Frankrike.