Italien 2008

Den 5 juni tog vi bilen till Göteborg för att åka med Kielfärjan och för att sedan fortsätta mot målet som var Italien. Vi åt och sov gott. Och kunde t o m sola lite.

Nästa anhalt var Kufstein i Österrike. Vi hade varit här förut och då hade det regnat och det gjorde det nu också. Fotbolls EM höll på som bäst och värdländerna var Schweiz  och Österrike. Vi stannade till vid Europabrucke. Ta backen om du kan.

Hotel Alpenrose, hette vår boplats, så klart.

I Kufstein finns ett glasbruk.

Vi åt en god middag och jag fick smultron och grädde till efterrätt! Så for vi vidare nästa morgon. Vi åkte till Molveno med Nembia. Hittade en restaurang och åt gott.

Underbart vackert och vi är glada att vi hittade hit igen.

Inte undra på att vi åt vår lunch så skata med denna utsikten.

Inte konstigt att vi gillar Italien så mycket. skogar med gullregn i massor.

Det var roligt att se Italien i en tidpunkt då inte allt var torrt.

Och här uppe i bergen var det ganska svalt och skönt.

Stannade i Cividale di Rivarolo Montovano, och träffade en kille från Canada som hjälpe sin mamma på hennes restaurang, över sommaren.

Kom fram till St Margeurite (se egen länk)

Vi for därefter till Bergamo (se egen länk). Men när vi var där så tog vi några dagsturer med bilen. Attans så stort Milano är. Motorvägen tar liksom slut och sedan är det bara att förlita sig på GPS tanten. En morgon när vi skulle via Milano och till Schweiz så var det två långtradare som krockade med personbilar i trängseln vid betalstationen.

Vi for till Barolo för att hitta en liten vingård och köpa Barolo vin på. Och visst hittade vi en. 36 flaskor blev det av vingårdens totala produktion av 25 000 flaskor/år.

Hem från Italien åkte vi via Schweiz och hittade en jättevacker plats som vi nog kommer att besöka igen. Den låg långt upp bland bergen.

Ännu mer vackra växter.

Men allra gladast blev jag när jag hittade dessa fjällvioler.

Det var blött o mulet genom hela Schweiz och Österrike. Men vad gör det när man är på väg hem och har det varmt och gott i bilen.

Vi susade förbi Lichenstein, det landet får vi ta en annan gång. Sista natten tillringade vi i Tyskland innan färjan tog oss tillbaka till Göteborg,