Italien 2012

Semester i augusti/september 2012. Vi tog biltåget från Munchen till Verona.

Ostbågar, telefon, bok, vatten, Nivea o godis, ja då klarar vi denna resan i ca ett dygn. Lite trångt, men ändå vårt eget. Man får vara ute i god tid för att få de bästa kupeerna.

Det är andra gången vi tar biltåget till italien, men detta var nog sista gången. Vi fick inte den bästa kupeen hem (de hade bara en). Maten i restaurangvagnen var ännu dåligare än sist vi åkte. Man betalat i alla fall ca 13 000 kr (2012), så det är klart att man förväntar sig städade utrymmen o de gemensamma toaletterna är inte roliga frampå morgonkvisten. Men nu fick vi det bekräftat så nu blir det bilen hela vägen nästa år.

Underbart väder när vi alstade av i Verona, över 30 grader. Det första vi gjorde var att äta,italiensk mat. Vi åkte till cremona där vi skulle vara några dagar. (egen länk)

Efter Cremona åkte vi via Alba o Asti till Viareggio. (Egen länk). Åkte utanför Pisa. Solrosorna var nedvissna men jag tycker de är fina ändå.

 

Toscanas landskap tar man inte fel på.

Vi åkte via Toscana in i Umbrien. Här var det postatisen o löken som man tagit upp. Så klart köpte vi papata rossi med oss hem.

I Italien hittar man alla möjliga anledningar till att fira.

 

Det är grönare i Umbrien än i Toscana. Ibland hamnar vi på mycket små vägar.

Anledningen att vi tar bilen med oss, är vinet o oljan (o klänningarna).

Och vingårdar finns nästan överallt i de regionerna som är kända för sitt vin. Stängt mellan 13,00 och 16,00 me annars är det bara att trava in. Det kan se stängt ut med ta i dörren.

 

I år kom vi in på en liten vingård. Örjan o jag gick o pratade svenska med varandra, och plötsligt svarade kvinnan...på svenska. Gift med en italienare så klart.

Det ser ut som en vandrande pinne, men det kan det väl ändå inte vara.

Umbrien är mycket grönare än Toscana.

Är det någon som har en aning om varför man huggt ur skogen och skrivit DVX?

Någonstans balnd bergen i Umrien stannade vi för att äta lunch. Ett par satt och åt något som som såg gott ut, emn vi kunde inte hitta det på menyn. Jag frågade vad det var men de kunde inte riktigt förklara så jag förstor, men det erbjöd sig att betaälla detta även till oss. Och in kom något så underbart gott. Det var ungsstekt lamm med rostade potatis......

Vi for till Sibillini, en vackert bergsområde. Vilka vidder. Här fins varg. Så det gäller för människorna att getherdar.

Vi var uppe på 1600 m och det blåste kallt. Men vi var tvugna att går ur bilen o se oss om lte grand i alla fall.

Man gledflög ner i dalarna.

Det blå är antagligen ogräs, men vacker för mig. Och så välbekanta björnbär.

Och så ner till civilisationen igen.

Så började vår sommarsemester närma sig sitt slut. Ögonen trätta av allt vackert. Nu har vi åkt så många år i Italien så man tror ju att vi sett det metsa....men det mesta är fortfarande kvar att upptäcka.

Vi kom till Verona där biltåget väntade på oss, men nu hade vi laddat upp med egen mat......