Italien 2019

11 aug-19 tog vi Kielbåten, vi år god buffè (jag åt nästan bara kräftor). Vaknade efter en god natts sömn o så for vi....

Vårt första stopp blev Trier. En fin lite stad. Vi for vidare via Luxemberg.

In i Frankrike

Lilla Eifeltornet, o kända vindistrikt.

I Ampuis låg vi en natt på en vingård

Dagen efter forsatte vi via ett pass till italien, vi trodde passet var nytt för oss, men det vsiade sig när vi skulle äta, att här har vi varit förut, de hade bara polenta. Vi åkte vidare o stannade vid en restaurang o där hade de mat. Det visade sig att vi ätit där förut. Vi tog spagetti o fick in en extra spagetti som tanten var så stolt över o hon ville veta vad vi tyckte. Den var lite för kryddig för oss, men vi höll god min, så klart.

Sedan var vi i San Remo några dagar, Marina di Pietra Santa och Verona (egna länkar)

Vi stannade till på en vingård o fick som vanligt lite historia om tillverkningen o provsmak. Det blev några lådor med hem.

Det är så skoj att stnna på dessa lite mindre vingårdar.

  

På en vingård så hade druvorna frusit, de fick då samla ihop det de kunde av grannar o vips så kom vinet Ti amo till, ett riktigt bra bordsvin. Så klart köpte vi med oss några flaskor hem.

 

Genua ligger så vackert på sluttningen.

Så roligt att ta småvägarna. Prisad vare GPS:s tanten.

Man höll på att göra en slalompist med hjälp av helikopter.

 

Garmich....

Sista natten innan båten hem, stannade vi i Bamberg. Hua vilken festival (vi hade blivit förvarnade) Ingen parkering i sikte, men så till slut vid konserthuset. Så vansinngit mycket folk som vi skulle ta oss igenom med rullväska. Men de var öldrickandes allihop så de märkte nog inte att deras tår blev överkörda. Inga problem med att hitta restaurang, en italiensk, alla andra åt bratwurst o drack öl. Öronproppar på rummet, scen + pub precis utanför vårt fönster. Herregud o jag sov.

När vi skulle iväg på morgonen var det folktomt, vi kunde inte låta blia tt väsnas lite extra när vi drog vår rullväska genom stan o till bilen.