Jordanien

Vi var inte här på semester, men vi hade ju kvällarna o en ledig dag. och Mohammed var en riktigt bra guide. Vi fick vara med om mycket tillsammans med honom. Vi var här i oktober 2014.

 

Det fanns en tvåfilig motorväg, men man kunde få möte på den, för någon bodde på ställen där de inte kunde ta sig fram på annat sätt än på fel sida. När man reser in o ut ur Aqaba så får man åka genom en tull. Så ha passet med dig.

80 % av Jordanien består av öken.

En liten åsna som letar mat. Kameler går lite överallt men de ägs av Beduinerna. I huset till höger  finns en supermarket, hmmm o damtoan gick då absolut inte att använda, herrtoan var en aning bättre.

På den tredje besinstationen vi stannade på kunde man köpa bensin, så bra för oss o Mohammed.

Trots öken så kan jag inte låta bli att tycka att det rä vackert.

Beduinerna bor i pyttesmå byar. En del har fått tält av FN. det finns också flera flyktingläger i öknen.

Överallt möts man av vänliga människor. Jag fick hjälp att knyta min sjal, så jag lättare skulle passa in. Hmmmm

Höga berg

Färgerna förändras ständigt beroende på ljuset.

 

Om det inte var för den knöliga flygningen, så skulle vi gärna komma tillbaka o tillbaka o tillbaka. Vi flög från Landvetter 17,45 o vi mellanlandade i Istabul, för att sedan landa i Jordanien kl 03,00. Hemresan startade vi kl 02,00 o var hemma i Göteborg ca 11,30. En stor fördel var att chauffören checkade in vårt bagae på Aqaba flygplats. Men å andra sidan, flygplatsen var väldigt liten. Vi fick efter incheckningen peka på vårt bagage så det fick rätt tagg. Alla till Stockholm hette Johansson, vi till Göteborg hetet Ericsson, det blev lite lättare för dem då.