Köpenhamn 2001

Vi hade haft en underbar bröllopsresa. Värme, naturupplevelser o lite äventyr. Vi landade på Kastrup i mitten av augusti och hade bokat hotellrum för att slippa köra hela natten för att komma hem. Och vad händer.....

Vi checkade in och när vi öppnade dörren till vårt rum så....var det ett enkelrum. Visserligen var vi nygifta men vi ville ju ändå väldigt gärna ha varsin handduk, varsitt glas. Så Örjan traskade ner till receptionen.

Han hade fått en ny nyckel och vi gick vidare. Öppnade dörren......och ännu ett enkelrum!!!!

Nu var Örjan van.......ig ! Ner till receptionen och nu följde jag med.

- Vad är det för skillnad på det rummen du gett oss? Frågade Örjan "Madonnan" Ingen fick vi till svar, då tog vi vår väska och åkte vidare. Vidare till ett litet värdshus utanför stan och där åt vi gott och sov gott....tills kl 08,00.....

Absteigen!!!!   Att jag inte satte snarkningen i halsen, in stormade en stor tysk kvinna och skulle ha upp oss på benen på vår bröllopsresa.....(man ska aldrig bli förvånad för något).

Hon insåg snart sitt misstag......men vi pallrade oss upp.

När vi kom hem till kära Munkedal igen så kontaktade Örjan hotellet för att klaga ( inte på den tyska tanten) utan på det första hotellet med bara enkelrum.

Det slutade med att vi fick en week-end i Köpenhamn i september.

Vi åkte ner en fredag och blev väl mottagna i receptionen (madonnan) såg vi inte till. Rum nr 600....hmmm vi började ana....och jag fick lite dåligt samvete.

Jovisst var det sviten. Champange, choklad och frukt. Det var bara att tacka och ta emot. Sedan var det dags att "göra" Köpenhamn igen.

Tivoli så klart god mat på en båt som låg där. Ströget nästa dag med alla affärer. Naturligtvis besökte vi slottet och den lilla sjöjungrun. Jo vi fick ännu en härlig upplevelse och denna gången var den helt gratis.

Nu är det dags att planera för Prag.