Lago Maggiore

Gardasjön hade vi ju redan besökt flera gånger, så nu var det Lago Maggiore om skulle utforskas. Ett soldis låg över sjön, men värmen ska jag inte klaga på. Här skulle vi vara i 4 dagar i juli-05.

           

En av dagarna tog vi bilen och åkte runt sjön. Det är ca 16 mil, men räkna med att det tar en heldag. Glöm inte passet eftersom en del av resan går genom Schweiz. Vägen runt sjön är inte lika vacker som runt Garda sjön, men mycket finns att se i alla fall. Vi låg i Belgirate, men Stresa är en lite större ort om man vill ha lite mer "nöjen". I Stresa finns det jättevackra hotell, så är du i närheten, ta en promenad och titta på dem. Många små öar, dit man kan åka båt.

           

En av kvällarna gick vi och åt på la Terazza, det visade sig att ägarinnan var från Norge och servade oss lite extra. En Limoncello (dubbel) bjöds vi på efter desserten. Det finns mygg här, men ingen fara, alla restaurangerna har myggspray till gästerna. Men vi stod över, vikingar som vi är!

   

Träden ovan fann vi lite överallt, men jag har ingen aning om vad det är. vet du? Berätta det i så fall för mig.

Vi tog en båt som gick till en ö som heter Bella Isola, en pytteliten ö men värd att besöka. Trånga gränder. Båtresan kostade 7 euro.

   

Sedan fortsatte vi med båt till Isola Superiore dei Pescatori (fiskarnas ö). Där kyrkan reser sig högt upp i himlen. Det var då det stora åskvädret bröt ut. Vilka blixtrar mellan alperna. En av killarna som hade båten var verkligen rädd för åska. Men som alltid med oväder i Italien....de går över lika snabbt som de kommer.

   

I Belgirate finns flera trädgårdar man kan besöka och  vi hittade en med palmer, blommor och så några djur. Och i sjön simmade alla möjliga sorters fåglar.