Las Palmas

I början av mars-08 behövde vi verkligen värme och avkoppling. Det fick bli Gran Canaria och vi valde att ligga i staden Las Palmas. Vi ville inte bara sola och bada utan ha lite storstadspuls också. Och Italienskan är ganska lik spanskan. Så egentligen är var det bara Fresa con nata som jag behövde lära mig. (Jordgubbar med grädde)

Det var alldeles lagom varmt. Vi var nere, efter 5 timmars flygfärd, vid 14 tiden så vi strosade runt i stan. Den långa stranden Las Canteras finns mitt i stan, dessutom låg vårt hotell Reina Isabel 25 meter från stranden. Hotellet kan verkligen rekommenderas. Solnedgången är inte riktigt lika häftig som på Teneriffa.

Klart att det fanns pool på åttonde våningen. Gott.

Det stora kvällsnöjet för de flesta var att strosa runt och se vad som hände på stranden som var upplyst. Några skulpterade.

För varje kväll växte dessa otroliga skapelser gjorda i sand. Klart vi badade i havet också.

Underbart att strosa runt i värmen och njuta. Alla blommor och drakblodsträd. I Catalinaparken blommade det för fullt.

Vi tog bussen in till gamla stan, Vegueta. Mellan 13.00 och ca 16.30 är affärerna stängda. Det såg nästan ut som om Påven skulle komma ut på balkongen och hålla sitt tal.

Katedralen är värd ett besök.

Överallt såg vi hus i alla dess färger.

På torsdag och söndag är det marknad i Las Palmas. I Vegueta är det hantverksmarknad. På den vanliga marknaden ska man pruta, och det rejält.

De Kanariska balkongerna är vackra. De flesta  i trä men vi såg en del andra roliga saker. Blå händer som sträcks ut t ex.

Vi tog bussen eller turistbussen hit till Vegueta flera gånger.

Det är inte svårt att hitta bra restauranter i Las Palmas, men på en del ställen får man lära dem göra desserter som JAG gillar.

Månen i nedan och utsikten underbar från så gott som alla restauranter.

Vi hyrde bil i två dagar för att se oss omkring på hela Gran Canaria. De resorna finns under länken Gran Canaria. När du är i gamla stan så gå vidare mot Las Palmas (inte långt) då hamnar du i Triana och där....är det bra shopping vill jag lova. Märkeskläder är billigt. Vi gjorde en biltur till Maspalomas, klicka på länken så kan du följa med.

För dig som gillar allt som växer så är öarna utanför Afrikas kust idealiskt, praktiskt när som helst på året.

 

Mera fagert.

Vi kommer tillbaka.