Litauen

Oktober 2016 gjorde vi en rundresa i de Baltiska länderna. Det fattigaste av de tre länderna, man jag tyckte ändå att det fanns mycket att se o att allt är på G. De blev ju inte fria från kommunismen förrän 1991.

Naturen är karg. Många storkbon, de är säkert bebodda på somamren.

Vi besöte Rundale slott där vi också fick en visning.

"Målet" med min del av resan var Korskullen ( Krijzu Kalnas). Det känns mäktigt att få vara med o visa vad man känner. Här har kors satts upp under en lång tid, ett sätt att visa att den lilla människan ska segra. Flera gånger har Ryssarna kört över området o mejat ner alla kors. Men alltid, har det kommit upp igen o ännu fler.

Jag grät hela vägen upp o jag grät hela vägen ner. Det är ett ställe där man verkligen kan känna att man kan göra skillnad, om man aldrig ger sig. Jag hade ett kors som jag satte bland de andra miljonerna kors.

 

Vi besökte Trakai slottet. Vi blev guidade runt.

Ett stopp gjorde vi i Daugavpil. Ett område där de som inet har någon annanstans att bo får bo. Det är också ett museum

Vi låg i Vilnius och det var den staden jag handlade kläder. Det hade jag verkligen inte trott. Det var billigt och jag gillade verkligen kläderna jag köpte. Vi var på KGB museet. Det låg i ett helt vanligt hus. Tänk att man inte hade en aning om vad som försigicks i källaren.