Malaga

Här var vi (inte på semester) i september 2013. Lagom flygtur.Vi hade ledigt mellan 12,00 o 16,00 varje dag o en helledig dag, Och dessutom var vi "tvugna" atts tanna en extra dag för flyget gick inte. Ack ack vilket elände.Malaga är en stor hamnstad som ligger på Solkusten i Spanien. Vi hade över 25 grader varje dag de 8 dagarna vi var där.Vi låg på Hotell Monte Malaga, ganska stort hotell ca 1,5 km från gamla stan o strandpromenaden.Glöm inte att titta upp i palmerna för det finns faktiskt en koloni papegojor här. Det känns lite skumt att se duvor o sparvar gå o äta tillsammans med papegojor.Det kanske inte är de bästa stränderna Spanien har att erbjuda men visst går det att lapa sol o bada. Malagueta heter den största stranden.Gamla stan är härlig att vandra i allra helst på kvällen när det är mycket folk. Affärerna här är stängda ca kl 13,00-17,00

 

God mat o härligt mycket tapas.På en av våra lediga dagar gick vi runt i staden o strosade. Alkazaba heter borgen.Tjurfäktningsarenan som det idag var ölfest på. Men i slutet av oktober skulle det bli tjurfäktning.

 

Vi köpte två tavlor av en kille från St:Petersburg, han ville vi skulle maial honom ett foto när vi hängt upp tavlorna.


Precis när vi var här så firade man stadens skyddshelgon, San Miguel. (27 september) Gatorna runt kyrkan var utsmyckade och så bar man runt på dessa jättepjäser.Vi hittade en damm.I dammen fanns näckrosor. Från molnet kan man nästa se skyddshelgonet hala sig ner.


 

Det finns en finns en fin saluhall.Tänk att det kan vara så varmt o skönt så här "nära" hemma.Som vanligt kan jag aldrig se mig mätt på blommor.