Mariehamn

Mariehamn ja! Åland känns lite konstigt att komma till. I skyltfönstren läser man reklam på svenska men priserna är i Euro. En lite egendomlig känsla att man faktiskt är i Finland. Här var vi i juni 2003. Lite kyligt på kvällarna men vi hittade en jättefin restaurant nere vid hamnen. Jordgubbar ville jag ju ha som dessert och gärna indränkta i likör men det hade de inte så jag fick grädde med honungssmak till jordgubbarna och det var absolut inget fel på det heller.

Annars var det inte mycket som stämde på den här resan. Hotellet vi skulle bo på var överbokat så vi fick ett annat hotell och som kompensation en middag en av kvällarna. Pepparbiff och då menar jag verkligen PEPPARbiff! När vi kom hem så skrev vi och klagade, så nu ska vi till Åland igen i maj 2004 (kompensation) så vi kan ju alltid hoppas på att det blir bättre då.

Innan vi tog färjan över till Åland så var vi och hälsade på min släkt i Gimo i Uppland. Det var bestämt 15 år sedan jag var där så det var på tiden.

Vi låg på Herrgården som de gjort i ordning jättefint. Vi åt en underbar middag där på kvällen. Vi besökte kvarnen där min farfar arbetat hela sitt liv och så besökte vi så klart mina mostrar. Jättekul!

 

Nu ska vi se......vart ska vi nu måntro? Jo vi tar oss till Mainau,  på väg till Italien igen......välkommen att följa med!