Matera

Underbart väder i Basilicata i Italien september-07. Jag hade läst om byn Matera som ligger på toppen av ett berg och dit ville jag.

Det var som att hamna flera hundra år tillbaka. Ända fram till 1960 bodde människor i grottorna, men nu bodde mest konstnärer här. Och TV-antenner på taken hade de.

Det gäller att få tag på en parkering här, men det finns vakter som passar upp på en. Så klart vill de att man ska med på en guidad tur för 60 Euro men vi skulle behöva vänta i flera timmar på en engelsktalade guide så vi beslöt oss för att vandra iväg själva. Att gå vilse är ju inte vi rädda för precis.

Mitt i allt detta myller så finns det kyrkor. Lös en biljett så går du in i alla du finner. Glömt inte grottkyrkan Santa Maria Idris, bara.

Så är det trappor o trappor o trappor

Man har också en härlig utsikt och det säljs olika saker inne i de små grotthusen.

Matera Sassi är ett område sedan finns det ett till. Utanför själva området så är livet som vanligt. En man som just varit o köpt Pepperoni (Italiensk Viagra).

Stekande hett var det. Men hundarna låg gärna i solen istället för i grottan.

Ja det här var då ett besynnerligt ställe.

Dags för lite mat.

Tillbaka till hotellet efter att vi varit och tittat på Sybaris Copia. (Det kan du läsa mer om under länken: Italien 07).