Oriveto

Italien i augusti 2012. En stad som verkligen ligger på ett berg. Parkering finns under staden och hiss upp.

Vi låg på hotell Fillipeschi som verkluígen låg mitt i den gamla staden.

 

Domen är en fröjd för ögat, både utanför och innuti. Det finns ett litet kapell tillägnat maria Magdalena som är otroligt vackert. Det ligger längst in i Duomon och till vänster. Det är 36 grader ute så vi dröjer oss kvar inne i kyrkan.

Några OS hjältar från london 2012 hade kommit hem.

Till och med i städerna får jag se blommor.

Jag undrar hur många kyrkor vi har varit inne i under våra 10 resår tillsammans.

 

Olika djur......

Hittade en affär med målningar av Verdirosi o jag blev genast försälskad. Tre fick följa med hem. Affären gick vi förbi varje dag.....det finns en i Rom också.

Under Orvieto finns grottor, över 1 000 st och det är ett under att stan inte rasar ner i avgrunden. I en av grottorna ligger restaurangen Le grotte del funaro. Mycket bra mat. De har Chianinakött.

Staden töms på turister på kvällen och det blir ganska lugnt o skönt. Man har en strålande utsikt över Umbrien när man står på några av utkiksplatserna i Oriveto.

Jag har en förkärlek för att sitta på en restaurant, ta en drink/vin och titta ut över de vackra kyrkorna i Italien.

Här nere i grottorna hade man duvor. Det fanns en förbindelse mellan våningen däruppe och grottan ner i jorden. Men till slut så började ödlorna äta upp duvorna så man slutade med det. Det blev nu ett bra vinförråd. Men sedan några år tillbaka så har staten murat för nedgångarna. Det är inte längre lagigt att ta sig ner i grottorna på annat sätt än via en guide.

Adjö nu far vi vidare till Spoleto.