SAN MARINO

Vi åkte utomlands, utomlands ! Till den lilla staten San Marino. Som man ser på långt håll eftersom den ligger där.....långt upp på ett berg. Det känns lite märkligt.

   

Huvudstaden i San Marino heter just San Marino, även om Borgo Maggiore är större. Man kan åka linbana mellan dessa två städer. Den är inte lång men säkert en fin utsikt. ( Vi tog bilvägen upp istället).

Det bor ca 26 000 i detta lilleputt land, och naturligtvis talar de Italienska och använder Euro:n. Men frimärken och nummerplåtar på bilar, har de egna.

Vi hade glömt mobilen med alla adresser på hotellet så vykorten köpte jag här men fick sedan köpa Italienska frimärken och skicka dem från Italien.

Det var mycket turister och ska man få en parkeringsplats så måste man vara där tidigt på morgonen (under sommarmånaderna). Det är billigt att parkera, så man kan gå och "drälla runt" så långe man orkar.

Utsikten är bedårande från de tre borgtornen, så passa på att ta er upp dit. Visst är det varmt och backigt men det finns sittplatser lite här och där.

Vi var i San Marino i augusti 2004 och hade den behagliga temperaturen på 30-35 grader.

Nästa resa? Har börjat planera så smått......vi får se vart det bär. Men redan nu kan du hänga med på "valsafari".