San Remo

Det fick bli tåget till San Remo. Jag kör ju inte bil i Italien (tuff körstil) och Örjan behövde lite avkoppling tyckte vi. Att åka tåg i Italien är jättebilligt. Vi betalade ca 100 SEK T o R Cuneo-San Remo. Och har man lust kan man åka någon mil till och hamna i Monaco eller Nice. Men San Remo var målet för oss denna dag i juli-05.

           

Det märks på en gång att det är ett nästan tropiskt klimat. kaktusar o palmer överallt. Det är ju San Remo som levererar blommorna till  bl a. Nobelfesten. Vi gick till Alfred Nobels park och vilken blomsterprakt som mötte oss.

           

Passa också på att ta strandpromenaden. Vilka båtar, jag säger bara det....Och glöm inte badkläderna!

               

Och att strosa i stan, stanna till, njuta, ta ett glas vin. Ja det är himmelskt vackert.

       

Vi tog tåget tillbaka till Cuneo, via Frankrike. Sedan skulle vi ta bussen till Madonna D`ell Olmo. En vänlig Italienska visade oss på rätt buss och berättade att hon varit i Sverige o tyckte det var ett vackert land. (Tror jag, för hon kunde bara Italienska). Busschauffören hade inga biljetter så han kunde inte ta emot våra pengar. Men åka med......så klart vi fick. (Antagligen älskar vi Italien så mycket för att allt går att lösa, alla är så trevliga o inget omöjligt)