Sardinien

 Sardiniens vapen och flagga avbildas fyra mörkhyade huvuden med huvudbindel, och den kallas De fyra morernas flagga. Till en början föreställde huvudbindeln en ögonbindel och huvudena var tydligt avhuggna från sina kroppar

Jag förstår inte varför vi aldrig har varit på Sardinien förut. 3 timmars flygresa är ju bara så skönt. Vi var här i juni 2014

Man kan stanna o bada precis överallt, fina stränder finns alldeles vid vägarna. och när vi var här så var det inte mycket folk. Turkost vatten överallt.

Vi hade hört att det skulle finna 20 par gåsgamar i Bosa, och när vi körde här fick vi se en fågel som var jättestor. Vi tog massa kort o när vi kom till hotellet så förstorade vi dem o det var en gåsgam. Och jag var lycklig!

Den här vägen mellan Alghero o Bosa var bland det vackraste jag sett.

 

Det finns mycket nuragher här, det är befästningar från ca 1000-250 år före kristus. En del är nästan bara stenhögar men en del är bättre bevarade. I Tharros kan man se mycket. Om man hittar dit, det växer växter över väg skyltarna.

Det är som en gammal stad.

T o m här finns fina bad. Vi passade på att äta lunch vid en av restaurangerna, alltid bra mat i Italien, Sardinien var inget undagtag.

Vi råkade hamna på en liten väg mellan Cagliari och Cala Gognone, mycket vackert o vips flög mina ögon upp i telefontrådarna, och där satt ca 25 st Europeiska biätare, ma tror ju knapp sina ögon.

Flamingis finns det gott om utanför Cagliari, och vi stötte även på en Grekisk gul sköldpadda utanför Alghero. och geten ja han var nog från Bosa.

Uppe i bergen stötte vi gå staden Gairo. En var helt övergiven på grund av översvämningar. man flyttade då allt folket en bit upp i berget.

En dag tog vi en tur till Tempio Caragnani

Här ska ni veta, finn korkekarna. Det är klart det finns lite korkek lite här o var på sardinien, men här fanns stora skogar o fabriker.

På väg till stintino såg vi kronärtskockor. Det såg ut som ett fält med tstlar.

Det är lite svårt att förstå att det finns en övergiven by alldles vid havet. visserligen fanns en pub.

En gåsgam, 25 biätare, en sköldpadda o massor med korkek, ja det rä bara att hålla ögonen öppna.......