Sicilien 2015

Den här gången flög vi till Catania o där väntadee en buss på oss Scandinavier. Vi mellanlandade i Bryssel o där var flyget 1 timma försenat,m efter ca 30 minuter i luften fick vi vända tillbaka till bryssel igen, något var fel på planet. De reparerade o vi kom fram ca 21,00, flera timmar försenade. men jag är på samma gång glad att ingen chansar med flygen. Etna ser man redan från planet, snöklädd o vacker. Vi landade i april o snön låg vit o fin på toppen.

Första natten låg vi i Catania, eller rättare sagt i Acitezza, en bit utanför stan. Vi var på en dagstur runt Etna, citronerna frodas verkligen här. men vi såg verkligen skogsdöd också, en larv som spinner kokonger som gör att träden dör.

Vi "snodde" åt oss en stund i solen med ett glas vin.

Den här resan gick nog ut på att se så mycket som möjligt, sova o äta så lite som möjligt. Inte riktigt vad Örjan o jag är vana med. Men det är alltid kul att vara med om något annorlunda.

 

 

Vi hade 4 förtjusande äldre damer från Norge med oss, som tur var. Fänkålen växte överallt.

Säga vad man vill, men se, det fick vi då verkligen göra. Lite choklad så klart man ska ha när man är i Belgien (På flygplatsen)

Gott väder....

Högar av salt....