Spoleto

I augusti 2012 kom vi från Orvieto till Spoleto ( Italien). det är härligt att bila för det finns så mycket att se.

En stad med branta backar, så starka ben får man om man inte hade det innan. Gå till restaurang Il Tartuffo, riktigt bra!!! Vi hade vårt hotell mitt i staden, som vanligt. En amfiteater finns att skåda.

En vacker kyrka missar vi aldrig. Precis utanför finns en restaurang/café där är skönt att sitta i skuggan o äta en god lunch med ett glas vitt till.

 

I Spoleto finns mer affärer än i Orvieto. Fyra klänningar med mig hem, är det bra betyg fär Spoleto.

I kyrkan fanns en liten trapp ner i ett kolsvart utrymme. Vi gick ner o skulle precis vända om o gå upp igen, när jag avfyrade ett kort med min kamera, och i skenet av blixten framträdde......

 

Om man går så långt man kan komma genom staden så hamnar man vi borgen.

Alldeles vid foten av borgen finns denna akvedukt. Det är bara att promenera över den.

Häruppifrån har man en underbar utsikt över landskapet o staden.

En kväll åt vi på Il Mio Vinaio. Vi tog bara in varmrätten...... (ofta så får man ju en massa mat i Italien) men nu när vi äntligen hade tänkt till så blev det lite fel. Vi fick in varsinn tallrik med anka/apelsin pyttelite men jättegott. Så vi fick ta in ännu en varmrätt nämligen ragu, och nu blev vi mätta. Annars ska man passa på att äta porchetta när man är i regionen Umbrien.

Allt som är vacker/kul ska jag ha på bild.

 

I Italien stänger ju alla affärer mellan ca kl 13,00 - 16,00, har man bara lärt sig det så blir det lite lättare. Man äter mellan dessa tider o dricker.....och promenerar. Då är det ingen trängsel någonstans mer än på restaurangerna.

Trots att jag sett så många väggmålningar så blir jag alltid så förundrad över att färgerna fortfarande är klara o vackra.

 

Farväl Spoleto.