Stockholm

 

Örjan och jag kom att tänka på att vi aldrig varit i huvudstaden tillsammans någon gång. Det passade ganska bra att utnyttja vinsten jag fick från DTF för en reseskildring jag skrivit.

Vi flög från Landvetter i april-04 och våren var på väg och vi med den.

40 minuter, så var vi framme på Arlanda. Vi tog bussen till hotellet som låg på ST:Eriksgatan. Centralt och bra.

Efter att vi checkat in så tog vi tunnelbanan till Slussen, tog trapporna upp till Mosebacke Phuuu. Hamnade till slut på teaterområdet där vi tog ett glas öl.

Klockan började att närma sig 17,00 så vi tog tunnelbanan vidare till Globen

Vi åt en jättegod middag på restaurant Arena och hade utsikt över hockeyrinken. Men nu måste vi skynda vidare ner i Arenan för att få känna stämningen och se matchen mellan Sverige och Finland.

Så klart Sverige vann. 3-1 och jag hamnade på TV:n. Vinkade gjorde jag för allt jag orkade (men var det någon som såg det?)

På tunnelbanan var det verkligen "knökat" med folk, men vi lyckades ta oss in i en vagn och snart kunde vi sussa gott på hotellet.

Vi tog sovmorgon! Sedan en sådan där jättegod frukost som man bara får på hotell.

Nu skulle vi göra Gamla Stan. Kul att bara gå och titta i alla småaffärerna. Vi hamnade vid slottet och där skulle det vara vaktavlösning så vi beslöt att stanna och se på den (som sanna turister).

Det var faktiskt ganska trevligt. Kavalleriet var det som skulle ta över från ett regemente i Skövde. Musik och hästar......jag väldigt trevligt. Men Kungen och de andra som bor där......såg vi inte röken av.

(De enda kändisar vi såg var Ralf Edström och Borken)

Tillbaka till hotellet för att byta om. (somnade visst en stund också). Nu skulle vi ut och äta middag, hittade en trevlig Italiensk restaurant och åt en god middag. Lite tidsbrist hade vi så desserten fick vara.

Nu skulle vi se " Hur man lyckas med affärer utan att bli utbränd" på Intiman.

Den var bra. Mycket musik, sång och dans.

Så var det dags för sängen igen då. (Varför ska man behöva sova så mycket?)

Nu var vår minisemester i huvudstaden slut för den här gången. Flygbussen till Arlanda och 40 minuter senare landade vi på Landvetter och hade 10 mils körning tillbaka hem till Munkedal. Men först skulle vi hämta Larry på hundpensionatet.

Om resan var lyckad? Jo, det brukar synas i mina händer!!!!! Efter alla applåder så får jag blåmärken i handflatorna. Och det har jag just nu!!!

Och nästa "utflykt" blir Budapest. Följer du med?