Stockholm 2005

Vi tog en helg i huvudstaden. Anledningen var egentligen att Laura Pausini skulle komma, och det ville vi inte missa. Men innan dess hann vi med lite annat kul. När vi startade för att köra de ca 48 milen så var det -14 grader kallt. Och detta var i början av mars-05.

Vi tog det lugnt och var framme i Stockholm vid 12,00 tiden och checkade in på Hotel Globen. Det ligger ju ett stort affärscentra alldeles i närheten, så vi kikade runt lite där. Vi passade också på att köpa 3-dagars kortet. Nu kunde vi åka tunnelbana/buss/Djurgårdsfärjan så mycket vi ville. Dessutom var det halva priset på Skansens inträde.

Tillbaka till hotellet för att byta om. Nu skulle vi till Oscars teatern för att se bl a Björn Gustavsson, Robert Gustavsson, Allan Svensson och Carina Lidbom i Fångade på nätet. Och den var otroligt rolig. Bra skådespelare och en bra skriven pjäs. Toppen!

Efter teatern hittade vi en pub alldeles i närheten som hade jättegod mat. Och hör och häpna, gästerna var i vår egen ålder( det är man inte speciellt bortskämd med annars) Inget fel på ungdomar men kul att hitta ett ställe "bara" för oss gamlingar.

Tunnelbanan tillbaka för att sova.

   

Kul och vackert att åka båt en liten sväng. Vi hade en otrolig tur med vädret. Vindstilla, någon minusgrad och strålande solsken. Djurgårsfärjan tog oss från Slussen till Gröna Lund. Men Skansen var vårt mål. Jag har aldrig varit där på vintern förut men det var jättefint. Mycket snö och lite folk. Och alla djuren utom björnen var vaken.

   

Örjan dröjde sig kvar vid vargarna. Men de låg bara och solade sig.

   

Seglora kyrka stod öppen så vi kunde gå in och titta.

   

Vi fick några jättefina timmar på vinterskansen men nu var vi hungriga och vi hade bestämt oss för att äta på Lilla Hasselbacken.

Sedan blev det båt och tunnelbana tillbaka till hotellet. Ny ombytning av kläder och iväg på det ögonblicket vi båda väntat på sedan i början av december. Laura Pausini. Och den konserten var alldeles otroligt bra. Ljudet bra, Laura trevlig och glad. Och hennes sånger....

Våra dagar i Stockholm började närma sig sitt slut. Till hotellet och sova. Och vid 16,30 hämtade vi Larry på pensionatet och han blev som vanligt överlycklig över att vi kommit tillbaka.