Venedig

Venedig i maj 2003 var alldeles underbart. Vi åkte hemifrån vid 06,00 tiden med jeans och jackor på. Mellanlandade i München där värmen slog emot oss när vi steg utav planet. (Jackorna åkte av här). Ytterligare en flygtur över Dolomiterna för att sedan efter ca 2,5 timmar landa på Marco Polo och där.......var det nästan så att jeansen också åkte av.

Båten in till Venedig tog ca 1 timma och det var en bedårande tur, när man på långt håll såg konturerna av Kampanilen närma sig.

Jag måste säga att Örjan är fenomenal på många sätt, ett är att han alltid lyckas hitta vart vi ska. Vi krossade Marcusplatsen och gick fel på ca 5 meter och fick vända och där låg hotellet.

Av med alla kläder.....på med sommarklänning och ut och njuta. I Venedig är det mycket som man måste se som turist. Men Rialtobron fick vänta. Vi skulle ju vara här i en hel vecka. Vi gick runt på alla smågator, skönt att slippa biltrafik. De små gatorna mynnar ut i en liten Piazza. undrar just hur många broar vi gick över. I Italien äter man....väldigt mycket. Spagetti som förrätt en köttbit med grönsaker till huvudrätt och till efterrätt......jordgubbar!!!

Vi besökte Dodgepalatset, åkte upp i Kampanilen tog båten till Murano för att se det berömda glaset. Vi for till ön Burano med de färggranna husen och de underbara spetsarna de tillverkar där.

Så klar vi gjorde.......Åkte Gondol! Vi fick oss en historielektion på köpet och Gondoljären visade mig var Don Juan hade bott, the sexmachine, you know, sa han. Det var en kul upplevelse att se Venedig från kanalerna att åka under Rialtobron, höra Gondoljärerna ropa hooj....vid varje husgavel för att inte krocka med någon annan båt. Ibland så mötte vi någon som han kände och då stannade han och pratade en liten stund (ingen brådska i Italien).

Det här var första gången för oss i Italien men oj vad vi förälskade oss i landet, maten, vinet, språket och folket. Vi kommer tillbaka......men först kanske du reser med mig till Mariehamn.....