Italien-07

September-07, härligt med semester. Vi kom från Österrike och såg hur temperaturen steg allt eftersom vi närmade oss Italien. Du kan läsa mer om olika ställen i Italien jag varit i under andra länkar. I år skulle vi längst ner i Italien hade vi tänkt oss. Vi hade besökt Bari och var nu på väg ner i "klacken". Vi åkte via Brindise och Lecce.

Underbar natur, jag har inte sett något att läsa om den här delen av Italien. Men det gick i orientaliska tecken. Fina bad.

Man kunde se till Albanien.

30 grader varmt.

Inte alls så turistiskt som på många andra ställen i Italien. Och här var det bara Italienska som gällde.

Grottor med turkost vatten.

 

Vackra blommor kantade vår väg.

Jag skulle kunna tänka mig att ligga här en vecka o bada. Men vi åkte vidare efter att ha ätit.

Olivträden såg annorlunda ut. Bonsai. Och i lundarna stod stenboda som var redskapsbodar.

Nu skulle vi till Scanzano Jonico. Men fick syn på denna lilla vännen och några får o getter. Fåraherdar och Cowboys var det gott om.

Vi stannade vid Metaponto som var från 600 f.kr. Och meloner o pumpor i mängder. Här var det inga vinplantor inte. Ganska mycket kaktusar. Vi var också i Sybaris-Copia kika in där o se vad vi fick se.

Våra pass hade inte kommit till Scanzano, men vi skulle stanna i fyra dagar så det var ingen större brådska. Hotellet var fint o hade pool.

Kvällarna tillbringade vi på hotellet men på dagarna var vi ute och såg oss omkring. Och så badade vi havet naturligtvis. örjan ser ganska ensam ut på stranden, men jag var också där. Men Italienarna....nej det var för kallt. Bara ca 30 i luften och ca 20 i vattnet. Men vi badade i alla fall.

Passen kom dagen innan vi skulle åka och det var skönt. Så åkte vi vidare mot Amalfikusten.

  

Skönt, vackert o alldeles underbart. Jordbävning? Vi körde verkligen småvägar genom de små byarna.