Punta Cana

Jan/feb 2018. Paradiset. Efter ca 11 tim flygtid kom vi fram till Dominikanska Republiken. Hotellet Riu Palace Hotel var verkligen i lyxklass. Maten på Dominikanska är underbar. Fina råvor som inte kryddas sönder. Jag kunde äta hummer varje dag. Vi låg på all inclusive och normalt sett så brukar vi ledsna på maten efter några dagar. Men här kunde jag stannat hur länge som helst.

Hotellområdet var bara så vackert. rent o snyggt. Ingen sand, fast stranden med lite flygig sand låg bara 50 meter bort.

Min spindellilja hemma är lite mindre. Trädgårdmästarna använde machete för att ta ner häcken några centimeter. örjan fann en AIK kompis. Vi finns överallt sa dem.

Pollområdet, var också så jättefint. Inga slagsmål om solsängar. Det var mest turister från hela Amerika här. Allt är så lugnt, man går ner i varv. Hör man en bra låt, te x Havana med Camila Camello så upp o dansa lite salsa, med eller utan partner. Inte ens personalen kan vara stilla, städerskorna sjunger servetörerna dansa fram med sin beställning. Åkt hit säger jag bara, allra helst om du känner dig stressad.

Ta med dig många böcker. Det blåser en liten vind nästan hela tiden som gör att det inte blir hett.

Gillar man drinkar så åk vettja hit. Alla regnbågens färger o hur goda som helst. passionsfrukt, ananas var det jag körde på. Satan i gatan så gott. Med ljus rom så klart. Ibland sa jag tll om extra rom.....

 

På rummet hade vi egen bar, men vem vill sitta på rummet o dricka? Här kan man leva bara på frukt som är solmogen......

Varje dag fanns npgot fin på rummet när vi kom tillbaka. (Vi lämnara ldrig dricks varje dag, utan när vi åker hem) men här fick alla samma service. Amerikanarna lämnade dricks jämt. Olika kulturer.

Det fanns en lite shoppinggata utanför hotellområdet, vägen dit var ganska vacker, eller hur?

Sist men inte minst, vår strand......vattnet i havet var så fint o så skönt.

Jag räddade lite palmer, för att palmtrasten skulle ha någonstans att bo. En lite grön papegoja såg jag, tre peilkaner och så Hispaniolakråkan så klart.

Jag är inte det minsta romantisk av mig, men jag blev det. Man kan bara inte värja sig.

  

Ibland kom en regskur, några droppar eller skyfall, eller inte alls. Men eftersom badkläder nästana lltid var på så gjorde det inget, och vips, så var man torr igen.

 

Du o jag Örjan, du o jag. Älskar dig ! Dessutom blev jag farmor till lilla Charlie när vi var här. Livet leker!

Vill du se mer? titta på länkarna Dominikanska Republiken och Santo Domingo